TELEFONEN UD AF (FRI)SKOLEN

Foredrag for alle med Imran Rashid d. 15. januar 2024 kl. 19.00

I bestyrelsen har vi besluttet, at Friskolen og børnehaven allerede fra uge 4 og fremadrettet skal være mobilfri hele dagen for alle elever.

Derfor vil vi gerne invitere alle forældre til foredrag for sammen at blive klogere på, hvorfor vi synes, det er en nødvendig beslutning. Imran Rashid er læge og IT-iværksætter og én af landets mest efterspurgte eksperter om børn og unges skærmforbrug.

Vi vil gøre skolen mobilfri, fordi massiv erfaring og forskning entydigt peger på telefonens mange negative konsekvenser for børns trivsel og koncentrationsevne. Vi ved godt, at mobilen ikke nødvendigvis er et problem i timerne, men den er et problem for børn generelt. Dét problem skal vi løse, og det er på tide, at vi som både skole og voksne tager de voldsomme konsekvenser af vores børns skærmforbrug alvorligt.

Det handler (gys!) om opdragelse og ikke “kun” om skole – det rækker også ind hjemme hos os allesammen: Hvornår må vores mindre børn få en telefon? Hvad med SFO, bus og legeaftaler? Hvordan og hvor meget giver vi lov til? Skal vi som forældre blande os i teenagerens digitale liv? Hvad sker der, når “alle de andre” i 2. klasse pludselig har en telefon – og kan vi overhovedet tillade os at blande os i, hvad andre familier gør?

Vi håber på stor deltagelse fra ALLE familier; kom og få viden og argumenter om brugen af skærm.

Venlig hilsen
Bestyrelsen

NB! Foredraget er obligatorisk for eleverne i 7.-9. klasse. Andre elever er også meget velkomne (alle bedes tilmelde sig uanset).

Det er selvfølgelig gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser – så tilmelding foregår her:

Scheduled Arrangementer